Menu
Tekst vergroten

Nieuws

Stiltecentrum feestelijk geopend

Op 30 oktober 2016 is het Stiltecentrum van Ruitersbos feestelijk geopend.

De opening en de eerste seizoensviering (herfstviering) zijn druk bezocht. Geestelijk verzorger bij Ruitersbos, José Krijnen, begeleidde de viering. 'Mooi dat er zoveel mensen waren bij deze eerste viering. Het laat zien dat aandacht voor mentaal welbevinden gewaardeerd wordt.'

Bij de opening waren ook Armien Visser en Jo Meijer van Monuta aanwezig. Armien Visser heeft speciaal voor Ruitersbos een baarkleed gemaakt, deze kan over de kist van een naaste gelegd worden. Het baarkleed is op twee manieren te gebruiken. Op één zijde staan bladeren die symbool staan voor de groene omgeving waarin Ruitersbos staat. Op de andere zijde staat het kruis van Jezus Christus met de vier evangelisten.

Daarnaast beschikt Ruitersbos sinds kort over een troostboom die met financiering van Monuta gerealiseerd is en een plek heeft gekregen in het Stiltecentrum. Wanneer een bewoner van Ruitersbos komt te overlijden, wordt de naam van de overlevende op een glazen blad van de troostboom gedrukt. De troostboom wordt zo een kunstwerk vol herinneringen, waar nabestaanden hun dierbaren kunnen herdenken.

Ook waren afgevaardigden van de omliggende kerken aanwezig om het stiltecentrum samen in te wijden. De viering werd muzikaal opgeluisterd door het vocaal ‘Pulse Ensemble'.

In januari is er een winterviering. De datum volgt nog. Houdt u onze website en het informatiebulletin in de gaten.

Meer lezen over mentaal welbevinden bij Ruitersbos? Dat kan via deze link.

Terug naar het overzicht