Menu
Tekst vergroten

Gezocht Bezoekvrijwilliger

Gezocht Bezoekvrijwilliger

Seniorenresidentie Ruitersbos is een zelfstandige en kleinschalige ouderenorganisatie.  De vragen van de (wijk)bewoners zijn ons uitgangspunt. Om daar optimaal op in te kunnen spelen werken we met kleinschalige teams. We bieden zorg thuis, in de wijken Ruitersbos, Boeimeer en Ginneken en op onze locatie aan de Boeimeerweg in Breda.

Omdat de leefwereld van ouderen steeds kleiner wordt is contact met de wereld buiten Ruitersbos waardevol. De contacten die vrijwilligers met onze bewoners maken doen er toe!

 

Bezoekvrijwilliger

U geeft extra persoonlijke aandacht aan een bewoner en dat zorgt voor meer plezier en gezelligheid. U gaat bijvoorbeeld samen koffie drinken, een praatje maken een spelletje doen of een wandeling maken. Heeft u een eigen auto en wilt u er met een bewoner op uit? Bijvoorbeeld naar het winkelcentrum of naar het bos, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Zo lang u en de bewoner maar plezier hebben. U bezoekt een bewoner wekelijks of tweewekelijks, afhankelijk wat haalbaar is voor u.

Verwachtingen

  • Affiniteit hebben met ouderen, die zowel lichamelijke als geestelijke beperkingen kunnen hebben;
  • Het leuk vinden om een praatje te maken met de bewoner;
  • Loyaal zijn en bereid zich te binden voor langere tijd;
  • Geduldig zijn;
  • Respect hebben voor de bewoner en zijn/haar privacy. 

Wat heeft Ruitersbos te bieden

Ruitersbos biedt u een plek waar u zeer welkom bent, waar u gewaardeerd wordt en onderdeel wordt van een hecht team. U kunt uzelf ontwikkelen, werkervaring op doen of eenvoudigweg mensen ontmoeten.

Werktijden

In overleg.

Procedure

Na een kennismakingsgesprek gaat u aan de slag. Na 2 maanden evalueren we met elkaar. Stemmen de verwachtingen wederzijds overeen? Dan bieden we u graag een vrijwilligersovereenkomst aan.

 

Bent u die gezellige bezoekvrijwilliger die graag iets wil betekenen voor Senioren? Dan zijn wij op zoek naar u!

Nadere informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Anja van Til, Coördinator Vrijwilligers, telefoon (076) 560 81 67. U kunt ook mailen naar Anja van Til: a.vantil@ruitersbos.nl.

 

Terug naar het overzicht