Menu
Tekst vergroten

Nieuws

Geweldig nieuws: klussen Ruitersbos NL doet vol!

Ruitersbos doet mee aan de landelijke vrijwilligersaktie NL doet van het Oranjefonds op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart. Via de website www.NLdoet.nl kunnen vrijwilligers zich voor een specifieke klus aanmelden. Tot grote vreugde zijn de drie klussen van Ruitersbos al vol!

Wandelen en ontmoeten - kort
Vrijwilligers gaan vrijdag 10 maart korte wandelingen met bewoners maken in de tuinen van Ruitersbos. Hiervoor komen bewoners in aanmerking die slecht ter been zijn of die slechts kort weg kunnen of willen. Een natuurgids van IVN begeleidt de wandeling. Dit in het kader van het mooie project Grijs, Groen & Gelukkig.

Wandelen en ontmoeten - lang 
Bewoners die langer kunnen lopen of  die in een rolstoel zitten kunnen deze middag geieten van een langere wandeling van circa 3 kilometer. Ook bij deze wandelingen gaat een natuurgids van IVN mee.

Alle bewoners wordt gevraagd of ze mee willen met een van de wandelingen!

Dierenhotel bouwen
Op zaterdag 11 maart gaan tien vrijwilligers meehelpen om samen met Wim Ruis van IVN een 'dierenhotel ' te bouwen. Met de € 400,- sponsorgeld vanuit NL doet kunnen we het materiaal hiervoor aanschaffen! Het dierenhotel komt in de grote binnentuin van Ruitersbos te staan en biedt een onderkomen aan insecten en kleine dieren. Vanuit zowel de Gasterie, als de tuinkamer en straks in de lente vanaf het terras kunnen bewoners de diertjes die op bezoek komen in het dierenhotel volgen. 

We zijn super blij met zoveel extra handen op deze twee dagen! Mocht u ook iets willen betekenen? dan kan dat ook op andere dagen, het hele jaar door. Ook voor het project Grijs, Groen en Gelukkig kunnen we groene vingers gebruiken.

Zie de pagina over vrijwilligerswerk voor meer informatie. 

Terug naar het overzicht