Menu
Tekst vergroten

Nieuws

Kom Kijken! Open dag 18 maart week van Zorg en Welzijn

Van 13 tot en met 18 maart vindt de Week van Zorg en Welzijn plaats. In heel Nederland openen zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren. Zo ook Ruitersbos. U bent van harte welkom om binnen te lopen. De hele week vinden er extra activiteiten plaats. De week wordt afgesloten met een open dag op zaterdag 18 maart.

Download de flyer om het week programma te bekijken.

Rondleidingen, gezondheidsplein en gezelligheid
Komt u zaterdag 18 maart tussen 10.00 en 14.00 uur naar Ruitersbos dan krijgt u een extra kijkje achter de schermen. Het programma is divers en geeft u een goede indruk hoe wonen in Ruitersbos eruit ziet. Deze hele dag door kunt u aansluiten voor een rondleiding. U neemt daarbij een kijkje in een appartement van één de aangrenzende seniorenflats, een logeerkamer, het stiltecentrum, het dagcentrum en de fysioruimte. Bent u er tussen 10.30 en 11.30 uur dan is er de extra mogelijkheid  om kennis te maken met een bewonersgroep. U bezoekt dan een huiskamer van een kleinschalige woongroep. Daarnaast kunt u in gesprek gaan met medewerkers, vrijwilligers en bewoners. Op het gezondheidsplein kunt uw bloeddruk laten meten en uw suiker laten prikken. Ook geeft de fysiotherapeut van Ruitersbos tips over het gebruik van de rollator. Uw behendigheid kunt u direct in de praktijk toetsen door het afleggen van een heus rollatorparcours. En verder is er gezelligheid in De Gasterie en staat er koffie met lekkers voor u klaar.

Voor wie interessant?
De open dag is interessant voor ieder die, voor zichzelf of voor een naaste, erover nadenkt om mogelijk in de nabije toekomst te verhuizen naar een servicewoning of een zorghuis. De open dag is ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met de zorg als u nadenkt over een baan of opleiding in de zorg.Wij zijn een erkende leerinstelling voor opleidingen in de zorg. De opleidingscoördinator staat u graag te woord. Heeft u daarentegen wat vrije tijd over en denkt u na over vrijwilligerswerk? Kom ook dan zeker even langs. We hebben diverse activiteiten en initiatieven lopen waarvoor extra ondersteuning altijd welkom is. En verder is iedereen welkom die gewoon eens wil zien hoe een zorgorganisatie eruit ziet.

Natuurliefhebbers opgelet!
Ook natuurliefhebbers kunnen 18 maart hun hart ophalen. Sinds kort doen we mee aan het project Grijs, Groen & Gelukkig. Daarmee zetten we in op meer groen in en om het zorghuis en ontplooien we activiteiten waarbij de natuur centraal staat. Contact met de natuur maakt immers gelukkig. Op 18 maart openen we het eerste gedeelte van de educatieruimte. Bezoekers kunnen kennismaken met de natuurkoffer, een koffer vol groenbelevingen en onderwijl genieten van natuurgeluiden. Ook kunt u buiten het recent geplaatste grote insectenhotel bewonderen. En u krijgt een inkijkje in de plannen om Ruitersbos nog groener te maken. Wij zoeken hiervoor natuurtalenten die willen helpen. U kunt tijdelijk of langer helpen, wat u prettig vindt en wat bij u past. Meer informatie kunt u op 18 maart inwinnen. Er is ook iemand van IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid aanwezig.

 

Terug naar het overzicht