Menu
Tekst vergroten

Nieuws

Ruitersbos verrijkt met insectenhotel en moestuinbak - dank vrijwilligers van NL doet!

Ruitersbos deed ook dit jaar weer mee aan de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. De belangstelling was overweldigend. Samen kijken we terug op twee zeer geslaagde dagen met blijvend plezier voor de (wijk)bewoners van Ruiterbos.

NL doet in teken van Grijs, Groen & Gelukkig
Op vrijdag 10 maart zijn er lange en korte wandelingen gemaakt met bewoners. Onder het motto 'wandelen en ontmoeten' hadden zich maar liefst 30 vrijwilligers aangemeld! Dat betekende dat 30 bewoners deze middag konden genieten van een wandeling. Bewoners konden kiezen uit een ‘kleine’ wandeling in en rondom de tuinen van Ruitersbos of een ‘grote’ wandeling in de rolstoel naar het Mastbos.

De wandelingen werden extra opgeluisterd door elementen van Natuurbeleving door IVN gidsen Marry, Joop en Marjo bij de grote wandeling en door onze eigen getrainde vrijwilligers Nel, Ans en Willemien bij de kleine wandeling. Na afloop was er tijd en ruimte voor een glaasje en een hapje en gezellige gesprekken in de Gasterie. Veel bewoners hebben ook nog een mooi schilderijtje gemaakt met materiaal dat zij tijdens het wandelen hadden verzameld. Kortom een zeer geslaagde dag!

Insectenhotel 
Op zaterdag 11 maart zijn we onder de bezielende leiding van collega Wim Ruis van IVN en zijn stagiair Roel, een prachtig Insectenhotel gaan bouwen. Boomstammen, rietstengels, bamboestokken, dennenappels en takken zijn op de juiste maat gezaagd, verwerkt en van gaten voorzien door een leuke en hardwerkende groep vrijwilligers. Het prachtige eindresultaat heeft een mooie plek in de binnentuin gekregen! Op het speciale informatiebord leggen we uit wat een insectenhotel nu eigenlijk is en waarom dit belangrijk is voor insecten en voor bloemen en planten. Ook staat er uitgelegd dat wilde bijen anders leven dan honingbijen.

Moestuinbak op hoogte
Naast het insectenhotel is op de  NL doet-dag een mooie moestuinbak in elkaar getimmerd en gevuld met allerlei heerlijke kruidenplanten. Deze staat voorlopig nog binnen maar als het weer het toelaat rijden we hem naar buiten. Het mooie aan deze moestuinbak is dat hij op hoogte staat zodat bewoners er makkelijk bij kunnen met een rollator of vanuit de rolstoel. Twee bewoners, mevrouw Van der Wouw en mevrouw Bottelier ontfermen zich over de planten. Iedereen mag van de kruiden knippen om deze te gebruiken in de keuken.

We zijn trots en heel dankbaar voor alle hulp die we deze dagen gekregen hebben!

Meer informatie over Grijs, Groen en Gelukkig vindt u hier.

 

Terug naar het overzicht