Menu
Tekst vergroten

Nieuws

Ruitersbos zoekt natuurtalenten voor project Grijs, Groen & Gelukkig

Informatiebijeenkomst meer groen in en om Ruiterbos vrijdag 27 januari

Wordt u ook zo blij van de natuur? En wilt u Ruitersbos wellicht tijdelijk of langer helpen bij het realiseren van meer groenbeleving? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op vrijdag 27 januari van 15.00 tot 17.00, locatie huiskamer bewonersflat.

Groene vingers, twee rechterhanden of gewoon groenliefhebber

Ruitersbos en IVN hebben samen met bewoners een plan bedacht om meer groen en groenbeleving te realiseren. Een plan waarbij we binnen met meer groen de toegang van het verpleegzorg naar de aanleunflats aantrekkelijker maken. Ook hebben we ideeën om de tuinen, nu voornamelijk gras en terras, anders te gaan inrichten. Denkt u hierbij aan het plaatsen van kweekbakken en nestkasten. Ruitersbos zoekt hiervoor natuurtalenten die willen helpen. U kunt tijdelijk of langer helpen, wat u prettig vindt en wat bij u past. Tijdelijke ondersteuning is bijvoorbeeld gewenst bij het timmeren van kweekbakken, het inzamelen van (tweedehands) tuingereedschap of het aanleggen van beplanting. Wilt u zich langer verbinden dan kunt u denken aan het onderhouden van de tuin en materiaal of bijvoorbeeld ondersteuning bieden en/of organiseren van groenactiviteiten.

Grijs, Groen & Gelukkig

Het plan maakt onderdeel uit van het project Grijs, Groen & Gelukkig. In 2016 is Ruitersbos uitgekozen om mee te doen aan dit landelijke project, een initiatief van IVN, instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, dat zorgcentra helpt bij het vergroeningstraject. Wij willen niet alleen bewoners maar ook anderen in de gelegenheid stellen om te genieten van het mooie groen dat Ruitersbos te bieden heeft.

Informatiebijeenkomst

Wilt u meer weten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op: vrijdag 27 januari, van 15.00 tot 17.00 uur. Locatie: Huiskamer bewonersflat.
Melden bij de receptie (via hoofdingang aan de Boeimeerweg 2). Van te voren aanmelden is niet nodig. Uw aanwezigheid verplicht u tot niets. De informatiebijeenkomst wordt verzorgd door Nicolette van der Horn, projectleider Grijs, Groen & Gelukkig bij Ruitersbos en Wim Ruis, programmaleider IVN. Bent u niet in de gelegenheid om de bijeenkomst bij te wonen maar heeft u wel interesse? Stuurt u dan een mail naar: n.vanderhorn@ruitersbos.nl of kijk op www.ruitersbos.nl/grijs-groen-gelukkig

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht