Menu
Tekst vergroten

Nieuws

Week van reflectie, met hart & ziel voor goede zorg

Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 november vindt de landelijke week van reflectie plaats. In het hele land wordt het gesprek gevoerd over goede zorg, ook binnen Ruitersbos. De hele week zijn er activiteiten in Ruitersbos waar geïnteresseerden aan mee kunnen doen. Het thema dit jaar is met hart & ziel voor goede zorg.

Huiskamergesprekken, lunchdilemma en op de thee bij Socrates

Ruitersbos start deze week elke ochtend met een huiskamergesprek ‘geven en ontvangen’. Geestelijk verzorger José Krijnen van Ruitersbos begeleidt deze gesprekken, aanvang 10.30 uur. Vervolgens kunt u om 12.00 uur van maandag tot vrijdag aanschuiven bij ‘lunchdilemma’. In kleine groepjes wordt uitgewisseld over dilemma’s. Van 15.00 tot 16.30 uur kunt u daarnaast dagelijks  ‘Op de Thee bij Socrates’ waar wordt stilgestaan bij de vraag ‘wat is goede zorg?’

Film Still Alice

Op donderdag 24 november kunt u kosteloos de film Still Alice komen kijken. Deze wordt getoond in het onlangs geopende Stiltecentrum van Ruitersbos. De film start om 16.00 uur. Na de film er de gelegenheid om met een kopje soep en broodje samen uit te wisselen. De film gaat over Alice Howland, een gerenommeerde professor in de linguïstiek met drie kinderen. Ze heeft haar leven op een rijtje en niets lijkt haar geluk in de weg te staan. Op een dag begint ze woorden te vergeten. Ze wordt gediagnosticeerd met Alzheimer. In haar strijd tegen het geheugenverlies probeert ze verbonden te blijven met haar familie, terwijl haar herinneringen langzamerhand verdwijnen.

Mentaal welbevinden bij Ruitersbos

Binnen Ruitersbos is er veel aandacht voor het mentaal welbevinden van (wijk)bewoners, familie en medewerkers. Het  reflecteren op levensvragen, goede zorg en ondersteuning wordt regelmatig gedaan en georganiseerd. Zo beschikt Ruitersbos over een geestelijk verzorger, zij biedt professionele ondersteuning en begeleiding ongeacht welke geloofs- of levensovertuiging iemand heeft. Naast groeps- en individuele gesprekken worden er herdenkingsbijeenkomsten en vieringen georganiseerd. Ook bezit Ruitersbos sinds kort over een waakkoffer, baarkleed en troostboom.

Kijk voor meer informatie over de week van reflectie op de website van Ruitersbos www.ruitersbos.nl. Of kijk op www.weekvanreflectie.nl.

 

Terug naar het overzicht