Menu
Tekst vergroten

Welzijn

Goed ouder worden

Omdat welzijn zo belangrijk is voor de zelfstandigheid, gezondheid en het levensplezier, besteedt Ruitersbos daar veel aandacht aan. Niet alleen met een rijk gevuld activiteitenprogramma, maar ook met de Gasterie, het hart van Ruitersbos waar (wijk)bewoners, familie en bekenden elkaar dagelijks treffen. Daarnaast vindt u in Ruitersbos een kapper en schoonheidssalon met pedicure. En in de naastgelegen Fysiopraktijk kunt u terecht voor extra beweging en ondersteuning.

Activiteitenoverzicht

De door Corona aangepaste actitiviteiten worden dagelijks in de centrale hal aangekondigd. We geven u een kleine greep uit onze activiteiten: koor, handwerkclub, elke dinsdag frietavond, stoel-yoga, wandelclub, koffiedrinken, vieringen in het Stiltecentrum, bingo.

We organiseren daarnaast diverse extra thematische activiteiten. Zo doen we jaarlijks mee aan de wandel4daagse, hebben we nauwe contacten met een basisschool uit de wijk waarmee we geregeld leuke activiteiten bedenken, organiseren we diner thema-avonden (zoals een aspergeavond en indonesische avond), filmavonden en nog veel meer leuks.

Onder 'agenda' vindt u ons laatste informatiebulletin met daarin het actuele activiteitenaanbod. Bekijk ook ons beeldjaarverslag om een impressie te krijgen van het wonen en leven bij Ruitersbos.

Grijs, Groen & Gelukkig

Een ander mooi voorbeeld van genieten is bezig zijn met de natuur. Natuur maakt gelukkig en verbindt. Bezig zijn met de natuur heeft bovendien een heilzame werking. We zijn dan ook verheugd dat we als koploper een langjarige samenwerking met IVN (instituut voor natuureducatie) zijn gestart. Met hulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden gaan we bewoners laten genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht. Meer leest u onder www.ruitersbos.nl/grijs-groen-gelukkig