Menu
Tekst vergroten

Wonen en zorg

Groepswonen met dementiezorg

Bent u op zoek naar een veilige, beschutte woonomgeving met 24 uur per dag toezicht, omdat u dementie heeft? Dan is wonen in een van onze groepswoningen wellicht iets voor u. U heeft de beschikking over uw eigen appartement. De gemeenschappelijke huiskamer staat centraal, hier wordt gezamenlijk gegeten en vinden activiteiten plaats.

Dementiezorg bij Ruitersbos

De zorg voor mensen met dementie is volop in beweging. Ook bij Ruitersbos. We bieden kleinschalig wonen aan in een huiselijke sfeer waarbij we inzetten op belevingsgerichte zorg. Zo sluiten we aan op de leefwereld van bewoners. Familie is hierin onmisbaar. We willen dat zij zich thuis voelen in Ruitersbos en zich gesteund voelen.

Meer en langere geluksmomenten

Familie kan vaak als geen ander vertellen wanneer en waardoor hun naaste een geluksmoment ervaart, we voeren daar geregeld het gesprek over met elkaar. Aanvullend zetten we Dementia Care Mapping (DCM) in, een  wetenschappelijk gevalideerde methode die ontwikkeld is door de Bradford Universiteit. De methode maakt inzichtelijk welke persoonlijke behoeften iemand met dementie heeft en hoe het met hem of haar gaat. Door hier op in te spelen zien we dat bewoners met dementie meer en langere geluksmomenten ervaren. En wat ons betreft draait het daarom: kwaliteit van leven en genieten.

Wilt u eens komen kijken bij Ruitersbos of wenst u meer informatie? Onze collega’s van het zorgadviesbureau staan u graag te woord.

Ilse de Wolf, fotografe, BredaPhoto oktober 2016