Menu
Tekst vergroten

Wonen en zorg

Zorg bij u thuis

Ruitersbos is uw zorgpartner in de wijken Boeimeer, Ruitersbos, Ginneken, Zandberg, Blauwe Kei en Ulvenhout. U kunt zowel op basis van een indicatie of particulier bij ons zorg afnemen. We werken samen met eerstelijns (para)medici, zoals huisartsen en fysiotherapeuten in de wijk.

Thuiszorg: verpleegkundige hulp en persoonlijke verzorging 

Vanuit de Zorgverzekeringswet kunt u medische hulp thuis krijgen. U kunt hierbij denken aan hulp bij het injecteren van medicijnen, het inbrengen van een maagsonde of katheter en wondverzorging. Ook persoonlijke verzorging, zoals hulp bij wassen en aankleden wordt vanuit het basispakket vergoed. Onze wijkverpleegkundige stelt vast welke zorg nodig is en stelt samen met u een zorgplan op. 

Thuiszorg: Volledig Pakket Thuis (VPT) 

Wilt u thuis blijven wonen maar wel dezelfde zorg ontvangen als in een instelling? Met een Volledig Pakket Thuis ontvangt u deze zelfde zorg thuis. Ruitersbos verzorgt VPT voor huurders van de flats aan de Brahmslaan en de Boeimeerweg:

  • Ruitersbos biedt u alle zorg en ondersteuning.
  • U ontvangt van ons zorg en ondersteuning alsof u bij Ruitersbos in het zorgcentrum zou wonen.
  • U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week een beroep op ons doen.

Het verschil tussen een Volledig Pakket Thuis en verblijf in een instelling is dat u met een VPT zelf verantwoordelijk blijft voor uw huisvesting. Dus u betaalt zelf uw huur, elektriciteit, telefoonkosten, verzekeringen, etc.  Een VPT is volledig zorg in natura.  

Meer infomatie over het Volledig Pakket Thuis vindt u in onze informatiebrochure.

Kleinschalige wijkteams

Ruitersbos werkt met kleinschalige wijkteams. Dat betekent dat u een vaste groep medewerkers over de vloer krijgt. En dat is wel zo prettig. Zo kunt u elkaar beter leren kennen en is de zorg en ondersteuning beter op uw wensen ingericht. Want niets is vervelender dan steeds wisselende gezichten en opnieuw uitleg moeten geven. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Zorgadviesbureau.

Bekijk de waarderingen van thuiszorgklanten van Ruitersbos:

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlThuiszorg Ruitersbos is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering