Menu
Tekst vergroten

Nieuws

Presentatie: Brandveiligheid bij Ruitersbos

Afgelopen dinsdag 20 oktober 2015 heeft mevrouw Van der Linden van Brandweer Midden en West Brabant een enthousiaste presentatie gegeven over wat te doen bij brand voor een zaal vol geïnteresseerde ouderen. De ouderen die zelfstandig wonen bij Seniorenresidentie Ruitersbos hebben regelmatig vragen over hoe brand te voorkomen is en wat men moet doen bij brand.

Eén van de belangrijkste adviezen die gegeven werd op deze middag was het aanschaffen en aanbrengen van een rookmelder in de vluchtweg. Zo'n rookmelder zorgt er namelijk voor dat je snel en adequaat gewaarschuwd wordt bij brand zelfs als je slaapt!

De rookmelders +/- € 24,95, die 10 jaar meegaan zonder de batterij te vervangen, worden geleverd door de brandwondenstichting  www.brandwondenstichting.nl en (voor mensen die dat niet zelf kunnen) door vrijwilligers zonder extra kosten op de juiste plaats en manier aangebracht.

Andere tips die duidelijk werden gemaakt door middel uitleg, filmpjes en foto's:

-zet de tv, radio computer altijd uit als je gaat slapen

-laat wasdrogers en wasmachines e.d. nooit aan staan als je weg bent

-pas op met kaarsen ook de komende feestdagen

-pas op met roken

-zorg dat je weet hoe je de woning moet verlaten en zorg dat deze vluchtweg niet geblokkeerd.

Na de presentatie werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een borrel en een hapje in het mooie restaurant van Ruitersbos.

Voor de bewoners die de presentatie gemist hebben heeft de brandweer beloofd volgend jaar terug te komen mits er genoeg animo is.

 

 

Terug naar het overzicht