Menu
Tekst vergroten

Werken en leren

Vrijwilligers

Wij zijn erg trots op 'onze' vrijwilligers! 

Dagelijks zetten velen vrijwilligers zich in voor het welzijn van (wijk)bewoners van Ruitersbos. Zij zorgen voor extra geluksmomentjes. Dat is direct ook de belangrijkste drijfveer voor vrijwilligers om te doen wat ze doen. 

Zit helpen en aandacht geven ook in uw genen? Wie weet is vrijwilligerswerk bij Ruitersbos dan iets voor u. U kiest zelf wat bij u past en in welke frequentie u zich inzet. U kunt ons bellen voor een vrijblijvende afspraak. U kunt ook direct reageren op een vrijwilligersvacature. Of u vult online onderstaande talentenkaart in. Op basis van uw talenten en interesses kunnen we vast tot een mooie en waardevolle invulling komen.

Vrijwilligers aan het woord! 

'Helpen zit in mijn genen'
Joke Matthijsen (74 jaar) weet niet anders dan dat vrijwilligerswerk onderdeel is van haar leven. Inmiddels zet ze zich al zeven jaar, wekelijks, in voor Ruitersbos. De lijst van vóór Ruitersbos is indrukwekkend. Zo deed ze vroeger veel voor de school van haar kinderen, deed ze vrijwilligerswerk voor de bibliotheek en de kerk en een andere zorgorganisatie. LEES HET HELE INTERVIEW

 

‘Mijn kijk op de wereld is veranderd’
De moeder van Bart Kerkhofs woont sinds 2015 in een van de aanleunwoningen direct grenzend aan Ruitersbos. ‘Ze heeft het daar goed naar haar zin’, vertelt Bart (60 jaar). Inmiddels zet Bart zich op verschillende manieren in als vrijwilliger voor Ruitersbos. Hij doet de dingen die bij hem passen en waar hij energie van krijgt. LEES HET HELE INTERVIEW met Bart Kerkhofs, vrijwilliger bij Ruitersbos.

 

Meer plezier, gezelligheid en minder eenzaamheid

Omdat de leefwereld van ouderen steeds kleiner wordt is contact met de wereld buiten Ruitersbos waardevol. De contacten die vrijwilligers met onze bewoners maken doen er toe! Zelfs door één keer per jaar te helpen bij een activiteit of evenement bent u al waardevol. U geeft extra persoonlijke aandacht aan bewoners en dat zorgt voor meer plezier en gezelligheid. Ruitersbos biedt u een plek waar u zeer welkom bent, waar u gewaardeerd wordt en onderdeel wordt van een hecht team. U kunt uzelf ontwikkelen, werkervaring op doen of eenvoudigweg mensen ontmoeten.

Volop ruimte voor eigen initiatief en creativiteit

Of u nu houdt van wandelen, schilderen, koken, tuinieren, lezen, klassieke muziek of  iets anders, alles is mogelijk. Er is volop ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. Waar krijgt u voldoening van? Hoe vaak zou u iets willen doen? Wilt u het liefst één op één contact met een bewoner, helpt u liever bij een groepsactiviteit of ziet u uzelf liever op andere plaatsen in Ruitersbos zoals in de Gasterie of in de tuin. We staan open voor uw ideeën. Want als u dingen doet die aansluiten op uw persoonlijke voorkeur, dan levert dat veel meer energie en voldoening op.

Gedeelde interesses?

Ons uitgangspunt is, dat we mensen in onze organisatie, ook vrijwilligers, inzetten op basis van hun verschillende kwaliteiten en hobby’s. Naast uw eigen creatieve inbreng zijn we ook regelmatig gericht op zoek naar maatjes voor individuele bewoners zodat zij een eigen hobby of interesse kunnen voortzetten. Ook voor reeds bestaande groepsactiviteiten zoeken wij ondersteuning. Zie hieronder de actuele vragen. Ziet u een interesse die u deelt, wilt u een bijdrage leveren en heeft u wat extra tijd? We komen graag met u in contact.

Vrijwilliger worden?

Hebben we u enthousiast gemaakt en wilt u meer weten over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in Ruitersbos of heeft u ideeën? Neem dan contact op Anja van Til, coördinator vrijwilligers, telefoonnummer (076) 560 81 67, e-mail a.vantil@ruitersbos.nl

Vacatures Vrijwilligers

Spreekwolk

Talentenkaart

We horen graag waar u warm voor loopt en waar u energie van krijgt! We hebben daarom een zogenoemde talentenkaart ontwikkelend. Op de kaart kunt u uw talenten invullen. Zo kunnen we gericht het gesprek voeren over het type vrijwilligerswerk dat het beste bij u past.